Har du fått DAB-radio i bilen?  FM-nettet slukker i 2017. Først ute er Nordland fylke.

Allerede 11. januar 2017 slukkes de første FM-kanalene i Nordland fylke. Innen 13. desember 2017 skal samtlige FM-kanaler i hele Norge fra NRK, Radio Norge, P4 og enkelte lokalradioer være slukket.

Det finnes i dag et stort utvalg av DAB+ løsninger og vi har løsningene klare for både Ford og Suzuki. Det betyr at vi kan hjelpe deg til å finne en god DAB-radio for din bil. Som merkeverkstedet har vi mye dybdekunnskap og god kjennskap til hva som passer bilen din best.

Løsninger for Ford

Adapter for skjult ettermontering, ferdig montert med utvendig antenne med pisk. Det inkluder også adapter, deler og monteringsarbeid til radioen og forutsetter original USB-kontakt i bilen. 
Fast pris kr 4.500,- inkludert mva.

Komplett ny radio DIN2 med DAB+. Vi monterer radioen, inkludert alle overganger, monteringsrammer, adapter som må til for å få eventuelle rattkontroller i drift. Inkluderer også aktiv antenne med utvendig pisk.

Denne løsningen forutsetter originalt informasjonsdisplay i spiller. OBS Passer ikke Ford Focus og Ranger. Kr 8.000,- inkludert mva.

Løsninger for Suzuki

For Suzuki leveres universal DAB-sett som kobles opp mot original radio.

Pris for DAB-settet inkludert deler og montering er kr 4.500,- inklusiv mva.

Løsninger for andre merker

Vi har også gode løsninger tilpasset de fleste kjente bilmerker. Et standard Universal DAB-sett som kobles opp mot original radio leveres ferdig montert for kr 4.500,- inkludert m.v.a.

Ken Krutå Jensen
Ken Krutå JensenDelelagersjef

Generelt om ulike alternativer for DAB-radio.

Adapter – du beholder eksisterende radio

Dersom du ikke ønsker å bytte ut din eksisterende FM-radio kan du få DAB på den med et DAB-adapter. Det fungerer ved at et adapter mottar DAB-signalet ved hjelp av en antenne, og sender det videre via FM-båndet lokalt i bilen eller gjennom en AUX-inngang. Denne løsningen fungerer på alle eksisterende FM radioer uansett bilmerke, årsmodell og utgave. For deg som vil ha minst mulig synlig adapter, har vi alternativer med trådløs overføring fra kontrollen slik at denne kan monteres hvor som helst

Fordeler:
Dette er den rimeligste løsningen. Noen av de mest avanserte adapterne har muligheter for strømming av musikk fra mobilen.

Ulemper:
Mange bokser og ledninger i kupeen kan gjøre løsningen ganske uelegant. For å få optimalt signal må man være svært nøye med hvor og hvordan antennen monteres. En FM-sender kan gi sus og skurring

Snakk med oss om radio i bilen.

Bytte ut eksisterende radio med DAB+

I nyere biler er bilstereoen bygget inn i dashbordet, men i eldre biler sitter den i en brakett. Det er enkelt å erstatte den gamle enheten med en ny som har DAB+. Beste løsningen er som regel å bytte ut hele radioen med en DAB+. Du får en full integrasjon med DAB+ og et display på spilleren som kan vise all DAB+ info. Du får også som regel en rekke funksjoner som ikke var originalt på bilens spiller, Bluetooth handsfree, forbedret lydkvalitet, mulighet for ryggekamera, iPhone/Android integrasjon for avspilling av musikk, video og diverse APP’er og andre funksjoner. Disse spillerne har også FM mottak slik at du også får hørt på radio hvis man er utenfor Norge.

Sett bort jobben til profesjonelle

Et merkeverksted som Bilfokus installere en DAB-radio profesjonelt. Du får et penere resultat for eksempel med hensyn til antennen. Få en fullintegrert installasjon (uten synlig antenne og ledning) som i tillegg fungerer med bilens navigasjon- og betjeningssystem.
Er bilen din en nyere modell, vil et merkeverksted sørge for å få den optimale løsningen med hensyn til kvalitet og «finish».

Fordeler:
En fullintegrert løsning ser elegant ut og er mest brukervennlig. Du vil gjerne få tilbake en del av investeringen den dagen du skal selge eller bytte inn bilen.

Ulemper:
En avansert løsning vil koste mer enn en enkel løsning.

Snakk med oss om radio i bilen.