Nye Ford Galaxy

Nye Ford Galaxy setter ny standard for plass og komfort.
Med intelligent firehjulstrekk tas Galaxy-opplevelsen til et nytt nivå. Nye Galaxy kombinerer ypperlig framkommelighet med Fords velkjente kjøreegenskaper, og er full av innovativ teknologi som gjør bilhverdagen din enklere.

Enkel sammenlegging av seter med et trykk
Det innovative nye EasyFold-systemet lar deg legge ned alle setene på andre rad flatt med et trykk. For optimal beleilighet kan du ved å trykke på knappene for EasyFold og gjøre det enklere og raskere å laste stor last ved å senke og heve setene på 3. rad.

Stort panoramatak for en lysere og luftigere følelse
Nye Galaxy kan leveres med et luksuriøst, todelt panoramatak i glass, som enten kan åpnes eller trekkes inn under den bakre takseksjonen for å gi et lysere og luftigere interiør. Samtidig som taket gir et naturlig lys, holder det solreflekterende glasset deg kjølig og beskytter mot UV-stråler. En elektronisk styrt takmarkise kan åpnes eller lukkes med et knappetrykk

Galaxy-interiøret er avslappende, romslig og elegant. Tenk på det som et fristed.
Intelligent design gjør hver funksjon og kontroll, teknologi og oppbevaringsplass intuitivt og lett tilgjengelig. Bruken av kvalitetsmaterialer kompletteres med fokus på detaljer fra A til Å.

Den perfekte kombinasjon av ytelse og effektivitet
Bensin eller diesel: uansett hva du velger, sørger kombinasjonen av avansert teknikk og smart teknologi for høy ytelse og imponerende drivstofføkonomi.

EcoBoost: Kraft og effektivitet uten kompromisser
Valget står mellom to EcoBoost-bensinmotorer, som bruker en kombinasjon av direkte drivstoffinnsprøyting og turboladning til å levere både fremragende ytelse og drivstofføkonomi: En ny 1,5 liter EcoBoost bensinmotor er det nye tilskuddet til EcoBoost-serien, med lavere utslipp og drivstofføkonomi med 0,65 liter/mil og 160 HK.

En rekke dieselalternativer
Foretrekker du diesel? En avansert 2.0 TDCi lar deg velge i fire effektalternativer: 120 HK, 150 HK, 180 HK og en 210 HK Bi-turbo. Alle motorene bruker den nyeste teknologien til å oppnå høyere effekt og dreiemoment samt lavere forbruk, samtidig som utslippene er lavere.

Manuell eller PowerShift automat
I nye Galaxy kan du velge mellom tre ulike girkasser. En 6-trinns manuell girkasse med høy dreiemomentkapasitet som leverer myke, nøyaktige girvekslinger. En 6-trinns automatisk PowerShift girkasse har også høy dreiemomentkapasitet og nøye avstemte vekslingspunkter for maksimal kraft og effektivitet. Du kan også velge firehjulstrekk i kombinasjon med 6-trinns PowerShift automat.

Girhendler: hurtig giring med automatgir
Girhendler på rattet er normalt kun å finne i eksklusive sportsbiler, men dette er tilgjengelig med PowerShift-girkassen. Denne racing-inspirerte teknologien gir deg raske, uanstrengte girskift med fingertuppene. Fordi girhendlene sitter på rattet, kan du dessuten skifte gir mer effektivt når du svinger.

Designet for å beskytte deg og passasjerer mot skader
Nye Galaxy er utstyrt med en rekke innovative sikkerhetsfunksjoner: hver enkelt er designet forå gi deg og passasjerene maksimal beskyttelse.

Samordnede sikkerhetssystemer aktiveres på brøkdelen av et sekund
Et avansert Intelligent Protection System samordner en serie sikkerhetsfunksjoner og gir deg og dine passasjerer maksimal beskyttelse. Galaxy har også en stiv karosserikonstruksjon som absorberer kollisjonsenergi og avansert sete- og setebelteteknologi for å redusere faren for personskade i trafikkulykker.

Et system som kan hjelpe til å beskytte fotgjengere
Kollisjonsvarslingssystemet med fotgjengergjenkjenning registrerer kjøretøyer og fotgjengere foran på veien, eller som kan komme til å krysse foran bilen, og varsler om at de er der. Hvis du ikke reagerer, aktiverer systemet bremsene automatisk. Denne nye teknologien er beregnet på å hjelpe til å redusere alvorligheten av ulykker, eller å unngå dem helt, og fungerer i hastigheter opptil 80 km/t.

Varsel for kryssende trafikk
En helt ny teknologi som oppdager biler som nærmer seg når du rygger deg ut, og varsler med et lydsignal og tenner et lys i det korresponderende sidespeilet.

Avansert kollisjonsputesystem
En førerkollisjonspute som er optimalisert for beskyttelse av brystregionen, og en knekollisjonspute som beskytter de nedre kroppsdelene. Sidekollisjonsputene for hofte- og brystregionene i forsetet er designet for å gi bedre beskyttelse, og gardinkollisjonsputene er designet for å gi ekstra beskyttelse for alle de tre seteradene. De nye kollisjonsputene for hofte- og brystregionene er også tilgjengelig for de ytre setene på andre seterad. Forstrammere og avlastningsenheter for setebeltene på disse setene bidrar også til å beskytte passasjerene i en frontkollisjon, ved å bremse sammenstøtet mer effektivt. I tillegg vil du, med beltevarsling som standard, alltid vite om alle har festet setebeltene.

Speil som ser det du ikke kan se
Et system som gir informasjon om det som befinner seg i bilndsonen kan hjelpe deg å skifte fil på en tryggere måte. Systemet bruker RADAR-sensorer som skanner dødvinklene på hver side av bilen. Hvis de oppdager en bil som du ikke kan se, tennes en oransje lampe på sidespeilet på samme side for å advare deg. Systemet inneholder også en helt ny teknologi: varsel om kryssende trafikk.

Ekstra kraft ved nødbremsing
Nødbremshjelp gjør at kjøretøyet oppnår maksimal bremseeffekt i nødssituasjoner. Det styres automatisk av ESP-systemet, som registrerer hvor hardt du tråkker på bremsepedalen, og bremser automatisk kraftigere ved behov.