Ford S-MAX

Allsidig, sporty, trygg og effektiv
.
Sportslig design og styling som gir bilen et kraftfullt utseende, både inni og utenpå. Kompromissløs ytelse og nådeløs effektivitet. En imponerende liste over smarte funksjoner, systemer og teknologier. Og alle praktiske detaljer, fleksibilitet og nytteverdi du kan ønske deg.

Your Content Goes Here

Trygghet under varierende kjøreforhold
Det intelligente systemet for firehjulstrekk (AWD) kan avgjøre hvor mye veigrep, kurvebalanse og reaksjonstid som behøves ved våte, tørre eller isete forhold og i varierende terreng. Teknologien er intelligent og kan overføre kraft til for- eller bakakselen, avhengig av hva forholdene krever. Med «dreiemoment ved behov» gir systemet eksepsjonelle kjøreegenskaper og bedre effektivitet for sikker, uanstrengt kjøring.

Fartsholder som kan tilpasse seg automatisk 
Med adaptiv cruisekontroll velger du farten du ønsker å holde, og systemet sørger for at den opprettholdes. Hvis den innebygde RADAR-sensoren oppdager en bil foran deg på veien, vil den senke hastigheten på bilen for å opprettholde en forutbestemt avstand. Så snart veien foran deg er klar, vil systemet gå tilbake til din valgte hastighet.

Et avansert system som hjelper deg holde deg i din fil
Filskiftsystemet bruker et forovervendt kamera til å registrere om du uforvarende kjører ut av filen. Filskiftevarselet advarer deg deretter ved å vibrere rattet og vise en visuell advarsel. Dersom du reagerer sent eller ikke i det hele tatt, kan filskiftevarsleren hjelpe deg med å styre trygt tilbake til riktig fil. Teknologien er utviklet for veier med flere filer (som motorveier), så den vil automatisk deaktiveres ved fart under 65 km/t, eller du kan slå den av manuelt.

Parkering og utkjøring uten stress 
Aktiv parkeringshjelp, som bruker en kombinasjon av forskjellige teknologier, gjør mer enn å hjelpe deg å styre ved lukeparkering. Utkjøringsfunksjonen (POA) hjelper deg å kjøre ut også. Parkeringssystemet for vinkelrett parkering (PPA) kan registrere om det er plass til bilen og så rygge den inn. Hvis det er hindringer på siden, blir du varslet av sideparkeringshjelpen (SPA).

Mer ytelse, mer effektivitet
Nye Kuga blir drevet av en 1,5-liters EcoBoost bensinmotor, tilgjengelig med 3 forskjellige kraftalternativ: 120 HK og 182 HK. Motoren gir deg de samme kreftene som du ville forventet av en konvensjonell 1,6-liters motor, men oppnår ved kombinert kjøring et forbruk på 6,3l/100km* med utslipp på bare 143 g/km* CO2. Direkteinnsprøytning, turbolading og doble uavhengige variable ventiltider kombineres for å levere ytelse som er problemfri, responsiv og givende. *Fords testtall (forhjulsdrift med manuell girkasse, 120 HK-versjon).

En rekke dieselalternativer 
Foretrekker du diesel? Da kan du velge mellom en 1,5 liter TDCi eller 2,0 liter TDCi. Begge har all den nyeste teknologien som gir bedre kraft, dreiemoment og drivstofføkonomi, samtidig som utslippene er lave. 1,5 liter TDCi leverer et kraftuttak på 120 HK, mens 2,0 liter TDCI gir 150 HK eller en enda mer potent 180 HK.

Bruk mindre drivstoff med Auto-Start-Stop
Når bilen stopper ved trafikklys eller går på tomgang i kø, kan denne teknologien slå av motoren automatisk, samtidig som strøm tilføres viktige funksjoner som frontlys, vifte, radio og Ford SYNC-systemet. Når du er klar til å kjøre videre, er det bare å trykke inn clutchpedalen eller slipper bremsen dersom du har automatgir. Dette vil starte motoren på nytt. Auto-Start-Stop er spesielt effektivt i bykjøring, hvor det kan redusere drivstofforbruket med opptil 10 % (bykjøringssyklus).

Motorer som tilfredsstiller de tøffeste kravene
Uansett hvilken motortype du velger til din Kuga, tilfredsstiller den Euro Nivå 6 utslippskrav. For bensinmotorer betyr Euro Nivå 6 utslippskrav at motoren ikke kan produsere mer enn: 1,0 g/km karbonoksyd, 0,10 g/km hydrokarbon, 0,06 g/km nitrogenoksider og 0,005 g/km med atmosfæriske partikler.* *Gjelder kun for motorer med direkteinnsprøytning

Ford PowerShift girkasse.
Rask og drivstoffbesparendeVed å kombinere bekvemmeligheten til automatgir med kontrollen til et manuelt gir, velger denne avanserte sekstrinns girkassen neste gir for deg, slik at du ikke taper kraft når du veksler. PowerShifts lynraske, sømløse girskift gjør ikke bare kjøringen smidigere, den sparer også drivstoff og senker CO2-utslippet sammenlignet med en konvensjonell automatgirkasse.

Girhendler: raske girskift med automatgir
Girhendler på rattet er normalt kun å finne i eksklusive sportsbiler, men dette er tilgjengelig med både 6-trinns automatgirkasse og PowerShift-girkasse. Denne racing-inspirerte teknologien gir raske, uanstrengte girskift med fingertuppene. Fordi girhendlene sitter på rattet, kan du dessuten skifte gir mer effektivt når du svinger.