Ford Mondeo

Det beste fra begge verdener

Mondeo Hybrid stasjonsvogn har to kraftkilder: en konvensjonell bensinmotor og en batteridrevet, elektrisk motor. Systemet skifter automatisk mellom drivlinjene, eller bruker en kombinasjon av begge, for å levere en perfekt blanding av kraft og effektivitet. Regenerativ bremsing sender energien som normalt går tapt tilbake for å kunne lade batteriet, noe som gjør systemet enda mer effektivt.

Hybridteknologi
Mondeo Hybrid stasjonsvogn har to kraftkilder: en konvensjonell bensinmotor og en batteridrevet, elektrisk motor. Systemet skifter automatisk mellom drivlinjene, eller bruker en kombinasjon av begge, for å levere en perfekt blanding av kraft og effektivitet. Regenerativ bremsing sender energien som normalt går tapt tilbake for å kunne lade batteriet, noe som gjør systemet enda mer effektivt.

Opplev fordelene med hybrid-elektrisk teknologi
Mondeo er nå tilgjengelig som hybrid (HEV) med banebrytende teknologi. Ved å kombinere fordelene med elektrisk og bensindrevet kraft, gir Mondeo hybrid enestående effektivitet og smidighet sammen med tilfredsstillende ytelser og kjørelengde. Samtidig sørger regenerativ bremsing, en innovativ SmartGauge med bremseveileder, og andre sofistikerte systemer for maksimal utnyttelse av bilens kraft og effektivitet

Kjør smartere
Fords SmartGauge med EcoGuide bruker intelligent design og et intuitivt grensesnitt til å hjelpe deg å kjøre mer effektivt. En LCD-skjerm med høy oppløsning på kontrollpanelet viser sanntids kjøreinformasjon, inkludert drivstoff- og batteristrømnivåer. I tillegg viser den deg når du kjører mest effektivt, for å hjelpe deg med å maksimere besparelsene dine.

Lad mens du er på farten
Smart teknikk i den nye Mondeo Hybrid betyr at det ikke er behov for å lade bilen din fra strømnettet. Regenererende bremsing gjenvinner energi som vanligvis går tapt når du bruker bremsene, og bruker den til å lade batteriet. Den gir også bensinmotoren strøm til en generator som sender energi tilbake til batteriet. Dette setter Mondeo i stand til å bytte til elektrisk strøm når du trenger maksimal effektivitet.

Reduserer utslipp for å spare drivstoff og penger
Intelligent design, smart teknologi og presisjonsteknikk forsterker fordelene ved en hybridelektrisk bil (HEV). Hybridteknologien vet når det er best å skifte fra bensin til elektrisk kraft. Resultatet er jevn, effektiv ytelse og en spennende kjøreopplevelse samt et drivstofforbruk på bare 0,42L/mil.

Sikkerhet
Ford Mondeo er utstyrt med avanserte sikkerhetssystemer designet for å holde deg, dine passasjerer og andre trafikanter trygge. Noen teknologier, som antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, kan aktiv forebygge ulykker. Mens andre systemer, som oppblåsbare baksetebelter, hjelper å beskytte føreren og passasjerene hvis en ulykke inntreffer.

Behold kontrollen uansett kjøreforhold
Elektronisk stabilitetskontroll overvåker kontinuerlig bilens kjørebane. Den merker avvik, for eksempel hvis du begynner å skrense ut. Da korrigerer funksjonen automatisk bilens posisjon, slik at du har kontroll på bilen.

Ekstra krefter ved nødbremsing
Nødbremsassistanse gjør at kjøretøyet oppnår maksimal bremseeffekt i nødsituasjoner. Det styres automatisk av ESP-systemet, som registrerer hvor hardt du tråkker på bremsepedalen, og bremser automatisk kraftigere ved behov.

Antikollisjonsvarsel med fotgjengeroppdagelse
Teknologien skanner veien for å oppdage kjøretøy og fotgjengere foran bilen og advarer deg om at de finnes der. Hvis du ikke reagerer, bremser systemet automatisk. Det reduserer alvorligheten ved ulykker og hjelper deg med å unngå dem i det hele tatt.

Raskere og kortere nødstopp
Når ESP registrerer en situasjon som krever nødstopp, klargjøres bremsesystemet slik at eventuelle luftrom mellom bremseklosser og -skiver lukkes. Denne teknologien kalles elektronisk forhåndsladling av bremsene, og den hjelper til å redusere bremselengden.

Velg hvilke dører du vil låse og åpne
Mondeo har fjernstyrt låsing av dørene, som er sikrere enn noensinne. Det er fordi du kan velge å bare åpne en enkelt dør mens de andre forblir trygt låst til du aktiverer en bryter i førerdøren. Den samme bryteren kontrollerer låsing og opplåsing av alle dørene i bilen.

.

Ytelse
Nye Ford Mondeo har kraftige og effektive motorer, og en rekke intelligente teknologier. Resultatet: spennende ytelse og nøyaktig håndtering. Velg mellom en hybrid drivlinje eller avansert diesel med firehjulstrekk, som begge leverer den kraften du ønsker og effektiviteten du trenger. Faktisk gjør kombinasjonen av smart design og avansert konstruksjon den svært økonomisk og gir lave CO2-utslipp, uansett hvilken drivlinje du velger.

Mer effektiv lading av batteriet
I motsetning til vanlige systemer lader den smarte regenerative lading bare batteriet når det er nødvendig. Teknologien unngår, hvis det er mulig, å lade batteriet mens du tråkker på gasspedalen. Dette gjør at du kan spare enda mer drivstoff og redusere utslippene.

Bruk mindre drivstoff med Auto-Start-Stop
Når bilen stopper ved trafikklys eller går på tomgang i kø, kan denne teknologien slå av motoren automatisk, samtidig som strøm tilføres viktige funksjoner som frontlys, klimaanlegg, radio og Ford SYNC-systemet. Når du er klar til å kjøre videre, er det bare å slippe bremsepedalen og motoren vil starte igjen. Auto Start-Stop er spesielt effektivt i bykjøring, hvor det kan redusere drivstofforbruket med opptil 10 % (bykjøringssyklus).

Flere dieselalternativer
Ford Mondeo er også tilgjengelig med 190HK AWD med automatgir. Den har den siste motorteknologien som forbedrer ytelser, dreiemoment og forbruk, og tilfredsstiller den strenge Euro Stage 6.2 utslippsstandarden.

En avansert og stilig girskiftvelger
På nye Mondeo diesel med firehjulstrekk, erstatter det elektroniske girvelgeren den tradisjonelle girspaken. Dette gir deg kontroll over en avansert ny automatgirkasse, med forbedret akselerasjon og supermyke girskift. Det gir også interiøret et mye renere design og øker plassen i kupéen.

Manuelle girkasser tilpasset motoren
Det er to 6-trinns manuelle girkasser tilgjengelig. En til 1,5l EcoBoost motoren og en til 2,0l EcoBlue motoren.