Ford Kuga

I terrenget og i byen.
Sportslig design og styling som gir bilen et kraftfullt utseende. Kompromissløs ytelse og nådeløs effektivitet. En imponerende liste over smarte funksjoner, systemer og teknologier. Og alle praktiske detaljer, fleksibilitet og nytteverdi du kan ønske deg.

Med Ford SYNC 3 kan du forbli tilkoplet og betjene telefon, musikk og navigasjonssystem ved hjelp av intuitive talekommandoer eller den 8-tommers berøringssskjermen. Wi-Fi er tilgjengelig via hotspot med USB-modem. Og Ford Nødassistanse kan hjelpe deg ved automatisk å ringe nødetatene dersom det skulle skje en ulykke.

Førervarsleren advarer deg når du begynner å bli trett
Førervarsleren overvåker konstant kjøreatferden din og registrerer endringer som kan være forårsaket av tretthet. Hvis systemet identifiserer at du er mindre oppmerksom, vil det vise et advarselikon som foreslår at du tar en pause.

Integrert navigasjon sørger for at du alltid finner fram.
Som en del av SYNC 3-systemet med stemmekontroll og 8-tommers berøringsskjerm, har nye Ford Kuga et fullt ut integrert satelittnavigasjonssystem med DAB-lyd. Den reagerer på sanntids veihastighet og de mest oppdaterte trafikkforholdene, noe som betyr mer presist beregnet ankomsttid og reiseinformasjon.

Speil som ser det du ikke kan se
Blindsoneinformasjonssystemet (BLIS) kan hjelpe deg med å bytte fil på en tryggere måte. Det er fordi RADAR-sensorene skanner blindsonen på hver side av bilen din. Og hvis de oppdager en bil som du ikke kan se, tennes et oransje lys tydelig på det korresponderende sidedørsspeilet for å advare deg. BLIS inneholder også en helt ny teknologi: varsel om kryssende trafikk (Cross Traffic Alert).

Avansert hjelp til parkering
Aktiv parkeringshjelp, som bruker en kombinasjon av forskjellige teknologier, gjør mer enn å lukeparkere automatisk for deg. Utkjøringsfunksjonen (POA) hjelper deg å kjøre ut også. Parallelt og 90° parkeringssystem finner en passende parkeringsplass når du kjører forbi. Så vil den automatisk styre deg på plass, mens alt du må gjøre er å gire, gi gass og bremse (i henhold til instruksjoner du får på skjermen inne i bilen og lydsignaler).

 

Nye Kuga blir drevet av en 1,5-liters EcoBoost bensinmotor, tilgjengelig med 3 forskjellige kraftalternativ: 120 HK og 182 HK. Motoren gir deg de samme kreftene som du ville forventet av en konvensjonell 1,6-liters motor, men oppnår ved kombinert kjøring et forbruk på 6,3l/100km* med utslipp på bare 143 g/km* CO2. Direkteinnsprøytning, turbolading og doble uavhengige variable ventiltider kombineres for å levere ytelse som er problemfri, responsiv og givende.

En rekke dieselalternativer
Foretrekker du diesel? Da kan du velge mellom en 1,5 liter TDCi eller 2,0 liter TDCi. Begge har all den nyeste teknologien som gir bedre kraft, dreiemoment og drivstofføkonomi, samtidig som utslippene er lave. 1,5 liter TDCi leverer et kraftuttak på 120 HK, mens 2,0 liter TDCI gir 150 HK eller en enda mer potent 180HK.

Ford PowerShift girkasse. Rask og drivstoffbesparende
Ved å kombinere det praktiske automatgiret med kontrollen til et manuelt gir, velger denne avanserte sekstrinns girkassen neste gir for deg, slik at du ikke taper kraft når du girer. Resultatet: PowerShifts lynraske, sømløse girskift gir smidigere og mer behagelig kjøring.

Når bilen stopper ved trafikklys eller går på tomgang i kø, kan denne teknologien slå av motoren automatisk, samtidig som strøm tilføres viktige funksjoner som frontlys, vifte, radio og Ford SYNC-systemet. Når du er klar til å kjøre videre, er det bare å trykke inn clutchpedalen eller slipper bremsen dersom du har automatgir. Dette vil starte motoren på nytt. Auto-Start-Stop er spesielt effektivt i bykjøring, hvor det kan redusere drivstofforbruket med opptil 10 % (bykjøringssyklus).

Unngå sammenstøt
Det innovative Active City Stop-systemet hjelper deg til å unngå sammenstøt i saktegående trafikk eller ved hastighet under 50 km/t. Dersom sensorene oppdager en forankjørende bil som stanser uventet, vil din bil automatisk aktivere bremsene.

Aktiv parkeringshjelp
Aktiv parkeringshjelp, som bruker en kombinasjon av forskjellige teknologier, gjør mer enn å lukeparkere automatisk for deg. Utkjøringsfunksjonen (POA) hjelper deg å kjøre ut også. Parallelt og 90° parkeringssystem finner en passende parkeringsplass når du kjører forbi. Så vil den automatisk styre deg på plass, mens alt du må gjøre er å gire, gi gass og bremse (i henhold til instruksjoner du får på skjermen inne i bilen og lydsignaler).

Avansert firehjulstrekk
Det intelligente systemet for firehjulstrekk (AWD) kan avgjøre hvor mye veigrep, kurvebalanse og reaksjonstid som behøves ved våte, tørre eller isete forhold og i varierende terreng. Teknologien er intelligent og kan overføre kraft til for- eller bakakselen, avhengig av hva forholdene krever. Med «dreiemoment ved behov» gir systemet eksepsjonelle kjøreegenskaper og bedre effektivitet for sikker, uanstrengt kjøring.

Cruisekontroll med RADAR-sensor
Med adaptiv cruisekontroll velger du farten du ønsker å holde, og systemet sørger for at den opprettholdes. Hvis den innebygde RADAR-sensoren oppdager en bil foran deg på veien, vil den senke hastigheten på bilen for å opprettholde en forutbestemt avstand. Så snart veien foran deg er klar, vil systemet gå tilbake til din valgte hastighet.

Advarer mot farlig filskift
Filskiftsystemet bruker et forovervendt kamera til å registrere om du uforvarende kjører ut av filen. Filskiftevarselet advarer deg deretter ved å vibrere rattet og vise en visuell advarsel. Dersom du reagerer sent eller ikke i det hele tatt, kan filskiftevarsleren hjelpe deg med å styre trygt tilbake til riktig fil. Teknologien er utviklet for veier med flere filer (som motorveier), så den vil automatisk deaktiveres ved fart under 65 km/t, eller du kan slå den av manuelt.