Ford Kuga

Det beste fra to verdener

Nye Kuga ladbar hybrid bruker to kraftkilder for å få deg dit du skal. En avansert elektrisk motor gir deg en ren elektrisk rekkevidde på opptil 56 km med null utslipp. Bilen kan lades alle steder med tilgang til strømnettet, men vi anbefaler en Ford vegglader. For lengre turer sikrer en tradisjonell forbrenningsmotor at du kan kjøre så langt du vil. Powersplit-teknologi sørger for å lade det elektriske batteriet mens du kjører. Regenerativ bremsing sender energien som normalt går tapt tilbake for å lade batteriet, noe som gjør systemet enda mer effektivt.

Intelligent adaptiv cruisekontroll holder deg til kjørehastigheten du selv velger. Hvis den innebygde RADAR-sensoren oppdager en bil foran deg, bremser den bilen din for å opprettholde en trygg avstand. Når veien er klar igjen, akselererer systemet automatisk opp til valgt hastighet. I tillegg bidrar filskiftevarsleren til å forhindre utilsiktede forflytninger mellom filene, slik at de lange reisene blir enda mer fornøyelige.

Gjør navigering i tett trafikk enkelt

Intelligent adaptiv cruisekontroll med Stop and Go lar deg stille inn både hastighet og avstand til bilen foran. Avansert radarteknologi registrerer saktegående trafikk og justerer farten automatisk ned for å opprettholde en forhåndsinnstilt avstand til bilen foran. Den kan også stoppe helt i tett trafikk, og så snart veien foran er klar vil systemet gå tilbake til din valgte hastighet – noe som er ideelt i tett bytrafikk med mye stopp og start. Tilgjengelig med Kugas filskiftevarsler, som hjelper til med å holde deg i riktig fil på motorveien.

Adaptive og intelligente LED hovedlys

Kugas adaptive frontlys gir en enestående belysning. De iøynefallende LED-frontlysene gir presise og skarpe lysmønstre som automatisk justeres etter ulike vei- og kjøreforhold.

Forutseende kurvelys bruker filmarkeringen til å oppdage og lyse opp svinger i veien. Bilen oppfatter om du nærmer deg en rundkjøring eller et stoppskilt, og tilpasser frontlysenes lysstråle til utformingen av veien. I tillegg er de blendingsfrie langlysene automatisk selvjusterende, slik at man unngår å blende andre trafikanter. Ved å følge veiretningen hjelper de deg med å se bedre i svingene.

Ren. Stillegående. Kapabel

Like god i trafikkerte bygater som på åpne landeveier. Ford Kugas avanserte ladbare hybridteknologi kombinerer en batteribasert elektrisk motor med en 2,5-liter Duratec bensinmotor, og leverer en kombinert kraft på 225 HK, sammen med et enestående drivstofforbruk og CO2-utslipp på bare 32g CO2/km (WLTP)/26g CO2/km (NEDC).

Valget mellom fire EV-moduser gjør at du kan velge å enten kjøre med kraft fra den elektriske motoren (EV Now), bensinmotoren (EV Later), en kombinasjon av begge (EV Auto), eller bruke motoren til å lade hybridbatteriet mens du kjører (EV Charge). På den måten blir alle kjøreturer til en lek, mens du bidrar til å skape en ren, stille og moderne by.

Ekstra støtte til motoren

Nye Kuga kommer også som mild hybrid. En liten elektrisk motor med et 48-volts batteri hjelper EcoBlue dieselmotoren med å bedre motoreffektiviteten.

Bilen kan ikke kjøre på elektrisk kraft alene, med den elektriske motoren gir støtte til forbrenningsmotoren når det trengs. Dette bidrar med å bedre drivstofforbruket og redusere utslippstallene.

Det er ikke behov for å koble bilen til en ekstern kraftkilde, siden det separate 48-volts batteriet som gir energi til den elektriske motoren lades når du kjører. Regenerativ bremsing fungerer ved å omdirigere energi fra bremsene tilbake til batteriet.

Det smartere dieselalternativet

Foretrekker du diesel? Ford Kuga tilbyr  2.0 liters EcoBlue-motorer, med den nyeste dieselteknologien for forbedret effektivitet, dreiemoment og økonomi, samtidig som utslippene reduseres. Tilgjengelig med 150 eller 190 HK, avhengig av om du vil ha manuelt eller automatgear.

Raske, manuelle girskift

Kugas 6-trinns manuelle girkasse med høy dreiemomentkapasitet, leverer myke, nøyaktige girvekslinger. En lampe i instrumentpanelet forteller deg når du bør skifte gir, slik at du oppnår maksimal drivstoffeffektivitet.

Overvinn terrenget

Bygater eller svingete landeveier – uansett hvor du kjører er Kuga bygget for å ha kontroll. Velg mellom fem tilgjengelige kjøremoduser som justerer bilen etter forholdene. Systemet endrer akselerasjon, styring og støtdemping, samtidig som det også jobber med antispinn og stabilitetskontroll for å sørge for optimal kontroll i enhver situasjon.

Velg mellom: normal, sport, glatt og ujevnt underlag, eller for maksimal effektivitet, øko-modus. Nøkkelinformasjon blir så vist på Kugas 12,3″ digitale instrumentpanelt, som endrer fargetemaer etter hvilken kjøremodus du har valgt.

Sømløst girvalg

For modeller med automatgir gir Kugas roterende girskifthjul deg fullstendig kontroll over den avanserte 8-trinns girkassen, og lar deg sømløst velge gir ved å enkelt vri på bryteren. Dette gir interiøret en renere, mer moderne layout.

En verden av tilkoblingsmuligheter

Nye Kuga er nå tilgjengelig med et FordPass Connect-modem§ som gir deg et bredt utvalg av nye funksjoner. Få Wi-Fi hotspot* med 4G LTE hastighet for opptil ti enheter, send reisemål direkte fra telefonen til bilens navigasjonssystem, og få trafikkoppdateringer†† i sanntid underveis. Med avanserte fjernstyrte funksjoner kan du blant annet åpne og lukke bilen på avstand, eller starte motoren for å varme den opp på kalde dager. Hvis du velger en ladbar hybrid kan du sjekke bilens ladestatus direkte fra telefonen, motta EV-relaterte varsler og se dine ladeinnstillinger.

Hands-free med SYNC 3

Ford SYNC 3 er et avansert system som gjør det mulig for deg å være tilkoblet og kontrollere telefonen din, musikken og navigasjonssystemet med enkle stemmekommandoer. Du kan til og med ringe opp en liste over lokale restauranter bare ved å si «Jeg er sulten». Dessuten kan den lese innkommende tekstmeldinger høyt. Fargeberøringsskjermen har funksjoner som klyp-og-sveip-bevegelser for intuitiv bruk. SYNC 3 kobler seg også opp mot Apple CarPlay og Android Auto, og med Applink kan du få tilgang til noen av favoritt-appene på smarttelefonen din.

Musikk slik den skal høres

Uansett hva slags musikksmak du har, bør musikken lyde slik artisten ville at den skulle høres ut. Et skreddersydd lydsystem fra B&O betyr at det er nettopp det du kan forvente fra vår nye Kuga. Det avanserte systemet med 10 høyttalere på 575-watt er spesielt utviklet og finjustert for Kuga av lydingeniører fra B&O. Så skru opp lyden og nyt favorittbandet ditt.

Tilgang til lading via smarttelefon

Skulle du velge en ladbar hybrid har vi gjort ladingen enkel for din nye Kuga. Du kan lokalisere og navigere til din nærmeste ladeplass, og til og med betale i appen.

Enkel lading hjemme

Ønsker du å lade din ladbare hybrid så raskt som mulig hjemme? Da anbefaler vi en Ford vegglader for tryggere og raskere lading i forhold til konvensjonelle stikkontakter. Ved hjelp fra en av våre installasjons-partnere kan vi ordne installasjonen.

Et system som beskytter fotgjengere

Antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse bruker kamerateknologi til å skanne veien foran bilen. Hvis det registreres fare for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger, vil systemet varsle deg. Hvis du ikke reagerer i tide, kan systemet automatisk bremse med opptil full styrke for å redusere skadeomfanget ved en frontkollisjon, eller til og med unngå kollisjon helt.

Maksimerer bremsing i ulykkestilfeller

Nødbremsassistansen er designet for å gjenkjenne en nødbrems-situasjon og optimalisere trykket bremsesystemet påfører for maksimal bremsekraft.

Lar deg beholde kontrollen

Elektronisk stabilitetskontroll overvåker bilen din på veien. Ved hjelp av avanserte sensorer i de blokkeringsfrie bremsene og antispinn-systemet kan den registrere når bilen mister grepet og automatisk sende bremsepulser til de enkelte hjulene for å stabilisere dem.

Fleksible bakseter som kan tilpasses

Nye Ford Kugas allsidige interiør gir deg muligheten til å tilpasse bilen for hver tur. Trenger du mer bagasjeplass for en lengre reise, eller foretrekker du luksusen ekstra benplass bak gir? Fleksible bakseter kan justeres fremover eller bakover etter dine behov, og øker lastekapasiteten med 67 liter når setene står lengst frem. Så du har ingen problemer med å pakke med deg det du trenger.

Takrails

Takrails i stilig og polert aluminium eller svart utførelse hever SUV-karakteren på din nye Ford Kuga, samtidig som det gir grunnlag for en rekke tilleggsutstyr for transport på taket.

Skikkelig drakraft

Tilhenger, seilbåt eller campingvogn? Med en imponerende drakapasitet på opptil 2100kg kan Nye Kuga trekke det du trenger.

Det helelektrisk innfellbare tilhengerfeste kan enkelt gjøres tilgjengelig ved behov, og felles inn etter bruk. Avtagbart tilhengerfeste er også tilgjengelig.

Romslig og praktisk

Gjør shopping og kjøring til skolen enkelt. Eller hvorfor ikke putte et par sykler bak og dra ut på utforsking? Kugas fleksible bakseter og opptil 1534 liter lasteplass sørger for at du alltid har plass til alt du trenger.