Ford Focus

Raffinert, effektiv og teknologisk avansert.
Ta alt du kjenner og elsker ved Focus. Legg til et helt nytt nivå av intelligent design, særpreget og moderne og mer plass enn noen gang tidligere. Deretter kombinerer du dette med svært avansert kommunikasjonsteknologi og en rekke tekniske førerassistanseløsninger som du virkelig kommer til å sette pris på. Der har du helt nye Focus. Snart vil du kunne oppleve dette helt alene.

Rene linjer, slank utforming og sofistikert utseende. Interiøret i helt nye Focus er mer komfortabelt, romslig og elegant enn noen gang tidligere. Nå kan både du og bilen være tilkoblet, uansett hvor dere befinner dere. Nye FordPass Connect modem‡ gir deg et utvalg uvurderlige funksjoner, som Live Traffic§, wi-fi-sone* og eCall††. Last ned FordPass-appen på smarttelefonen din, så får du tilgang til enda flere FordPass Connect-funksjoner. For eksempel fjernstyrt låsing og opplåsing, fjernstyrt start (kun for automatgir), kjøretøysposisjon og mer (FordPass app og Connected modem blir tilgjengelig i Norge i løpet av 2018).

Denne neste generasjonen av modeller inneholder dessuten et bredt spekter av nytenkende teknologier. Ford SYNC 2 med stemmekontroll og 8 tommers berøringsskjerm lar deg for eksempel bruke bilens systemer for navigering, underholdning og klimaanlegg med stemmen din (kun tilgjengelig på engelsk). Aktiv parkeringsassistenten har nå blitt forbedret, og fjerner stresset ved lukeparkering og vinkelrett parkering.
Motorteknologi spiller en viktig rolle i nye Focus. Utvalget inkluderer nå alternativene 1,5 liters EcoBoost-bensinmotor og 1,5 liters dieselmotor. Begge har auto-start-stopp, og tallene for drivstoffeffektivitet er forbedret i hele serien. Alle de nye motorene har blitt utviklet for å imøtekomme de strenge utslippskravene i Euro 6. En avansert PowerShift-girkasse og en smidig manuell-girkasse, sørger for maksimal ytelse og effektivitet uansett hva du foretrekker.
Focus er konstruert for å være en av de sikreste bilene tilgjengelig. Focus var den første til å vinne fire prestisjetunge Euro NCAP-priser for avansert teknologi, for Avstandsvarsling, Før-kollisjonsvarsling (inkorporert i Adaptiv cruisekontroll) Ford Active City Stop- og LaneKeeper-teknologiene. Bilen ble også tildelt Euro NCAPs maksimum 5-stjerners gradering for kollisjonssikkerhet og eksepsjonell høye poeng for beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere.