Ford Explorer

Nye Ford Explorer er en SUV som oppfyller de fleste ønsker. Bilens elegante eksteriør er designet for å skape en følelse av kraft. 

Det allsidige interiøret har en stilig finish og byr på komfortabel transport for opptil syv personer, og har samtidig generøs oppbevaringsplass. En avansert ladbar hybrid drivlinje kombinert med et intelligent firehjulstrekksystem leverer imponerende kraft og ytelse. Med en rekke ekstra funksjoner og smarte teknologier er Ford Explorer konstruert for at du skal kunne utfordre verden uten å ofre verken komfort eller stil.

Like god i bymiljø som i utfordrende terreng. Ford Explorer sin avanserte ladbare hybridteknologi kombinerer en elektrisk motor med en imponerende 3,0-liter EcoBoost turbo bensinmotor. Den leverer en kombinert hybridkraft på 457 Hk og har et lavt  drivstofforbruk og CO2-utslipp. Valget mellom fire kjøremoduser gjør at du kan velge å enten kjøre med kraft fra den elektriske motoren (EV Now), bensinmotoren (EV Later), en kombinasjon av begge (EV Auto), eller bruke motoren til å lade hybridbatteriet (EV Charge).

Ford Explorer gir deg en helelektrisk rekkevidde på opptil 42 km. Batteriet kan lades på de fleste offentlige ladestasjoner. For å maksimere effektiviteten bruker systemet en kombinasjon av regenerativ bremsing og kraft fra EcoBoost-motoren for å øke batteriets rekkevidde mens du kjører.

Explorer sin elegante girvelger gir deg fullstendig kontroll over den avanserte 10-trinns automatgirkassen, og lar deg sømløst velge gir ved å enkelt vri på hjulet. Fordi den konvensjonelle girspaken er byttet ut, er det ekstra plass til et mer romslig interiør.

Explorer sitt allsidige interiør er laget for å transportere opptil syv personer og samtidig by på komfort. Selv med alle setene i bruk har bagasjerommet plass til to komplette sett med golfkøller. Alle baksetene kan foldes ned separat, noe som muligjør en rekke konfigurasjoner for et svært fleksibelt interiør. Man kan enkelt øke bagasjeplassen ved å felle ned tredje rad med Easy-Fold funksjonen. Med alle baksetene nede får man en oppbevaringsplass på hele 2274 liter.

Smidige bygater eller ulendt terreng – uansett hvor du kjører er Explorer bygget for å ha kontroll. Velg mellom syv tilgjengelige kjøremoduser, som fininnstiller bilens ytelse til å passe forholdene. Systemet endrer akselerasjon, styring og støtdemping, samtidig som det også jobber med antispinn, stabilitet og nedoverbakkekontroll for optimal håndtering i enhver situasjon. Velg mellom: Normal, skogsvei, dyp snø/sand, glatt, sport, taue/trekke, eller Eco-modus for forbedret effektivitet. Nøkkelinformasjon blir vist på Explorer sitt 12,3-tommers digitale instrumentpanel, som skifter fargetema etter valgt kjøremodus

Adaptiv cruisekontroll med køassistent lar deg velge både hastighet og avstand til bilen foran. Hvis sensoren oppdager at bilen foran senker farten, vil den automatisk opprettholde den forhåndsinnstilte avstanden ved å senke hastigheten. Den kan også stoppe bilen helt. Så snart veien foran deg er klar, vil systemet automatisk gå tilbake til din valgte hastighet – noe som gjør det ideelt for å komme seg frem i bytrafikk med mye stopp og start.

Vrien manøvrering blir enklere. Ford Explorer har et 360° kamera med delt skjerm som hjelper deg å få kontroll på omgivelsene. Teknologien bruker fire separate kameraer som er posisjonert rundt bilen (ett foran, ett bak og ett på hvert sidespeil). Bildene fra disse blir satt sammen og vist via SYNC 3-skjermen for å gi deg et overblikk over området rundt deg.

Uansett hva slags musikksmak du har, bør musikken lyde slik artisten ville at den skulle høres ut. Et skreddersydd lydsystem fra B&O betyr at det er nettopp det du kan forvente i vår nye Explorer. Systemet med 14 høyttalere på 980 watt er spesielt utviklet og finjustert for Explorer av lydingeniører fra B&O. Så skru opp lyden og nyt favorittbandet ditt.