Ford Edge

Den fremste av våre SUV-modeller
Nye Ford Edge.  Ytelsesvillig, innovativ styling og det absolutt siste innen teknologi gjør dette til en bil som man legger merke til. Med en imponerende tilstedeværelse på veien er denne bilen mer enn en SUV. Det er en selvsikker erklæring om hvilke hensikter man har.

Det siste i dieselkraft
En avansert 2,0 TDCi-motor gir deg to kraftalternativer: 180HK og 210HK Bi-Turbo. Begge varianter inneholder det siste innen teknologi for å maksimere ytelse, dreiemoment og økonomi, samtidig som utslippene senkes.

  • 180HK 400Nm dreiemoment. 5,8 l/100 km. CO2, 149 g/km.
  • 210HK. 450Nm dreiemoment. 5,8 l/100 km. CO2, 149 g/km.

Bi-Turbo-motoren har to turboladere som tilbyr økt ytelse og effektivitet.

Raske, manuelle girskift
En 6-trinns manuell girkasse leverer myke, nøyaktige girvekslinger. En lampe i instrumentpanelet forteller deg når du bør skifte gir, slik at du oppnår maksimal drivstoffeffektivitet.

Ford PowerShift girkasse. Rask og drivstoffbesparende
Ved å kombinere det praktiske automatgiret med kontrollen til et manuelt gir, velger denne avanserte sekstrinns girkassen neste gir for deg, så du ikke taper kraft når du girer. PowerShifts raske og sømløse girskift gjør ikke bare kjøringen smidigere, den sparer også drivstoff og senker CO2-utslippet, sammenlignet med en konvensjonell automatgirkasse.

Aktiv støykontroll
Aktiv støykontroll måler forstyrrende lydbølger (slik som støy fra motoren) og reduserer disse. Den reduserer lyder du ikke ønsker å høre, og gjør at lyder som musikk eller samtaler i bilen kommer tydeligere frem.

Teknologi du kan kontrollere med stemmen din
Med Ford SYNC 2 kan du betjene telefon, musikk, navigasjonssystem og klimakontroll ved hjelp av intuitive talekommandoer eller via en 8-tommers berøringsskjerm (foreløpig kun tilhgjengelig på Engelsk).

Frontlys som hjelper deg å se rundt svinger
Fords dynamiske og adaptive LED-frontlykter er ikke bare iøynefallende, de er også smarte. En rekke med LED-pærer leverer et presist lysmønster, og det intenst skarpe, naturlige lyset gir god opplysning.

Ser hva som nærmer seg, fra begge sider
Et lite vidvinkelkamera som sitter foran på helt nye Edge sender et delt skjermbilde til bilens multifunksjonsskjerm, slik at du ser biler, syklister og fotgjengere som nærmer seg på begge sider. Denne teknologien er en god hjelp når du skal komme deg ut av en trang parkeringsplass eller inn på en travel vei der sikten er redusert eller blokkert.

Ser veiskiltene som du kanskje går glipp av
Trafikkskiltgjenkjenning kan identifisere skilt både i veikanten og over veien, faste eller midlertidige. Et ikon for fart eller skilt om forbud mot forbikjøring vises på instrumentpanelet og endres hver gang du kjører inn i et område med ny fartsgrense.

 

 

 

Trygghet under varierende kjøreforhold
Et intelligent system for firehjulstrekk (AWD) kan avgjøre hvor mye veigrep, kurvebalanse og reaksjonstid som behøves ved våte, tørre eller isete forhold og i varierende terreng. Teknologien kan overføre kraft til for- eller bakakselen, avhengig av hva forholdene krever.

Adaptiv styring
Den nye teknologien gjør kjøringen uanstrengt, selv når det er dårlig med plass. Den overvåker hele tiden hvordan du kjører for å optimalisere svingradiusen – altså hvor mye rattustslag du må ha for å svinge dit du ønsker.

Ekstra hjelp når du rygger
En ny teknologi, varsel om kryssende trafikk, kan registrere biler som nærmer seg når du rygger ut fra en parkeringsplass. Hvis noe nærmer seg, gir systemet et lydvarsel og tenner en lampe i det tilsvarende sidespeilet.

Ekstra kontroll ved bakkestart
Bakkestarthjelpen hindrer bilen midlertidig fra å rulle bakover eller forover ved bakkestart. Systemet holder på bremsetrykket i 2,5 sekunder, så du har tid og kontroll når du flytter foten fra bremsepedalen til gasspedalen.