Ford Ecosport

En SUV med praktiske funksjoner, nyttig teknologi
Ford EcoSport er en helt ny type SUV: en Smart Utility Vehicle. Kompakt på utsiden, mens den er romslig og velutstyrt på innsiden. Smart fordi en rekke teknologier gjør hver kjøretur så komfortabel og hyggelig som mulig.  Og smart fordi de toppmoderne motorene og girkassene har tilfredsstillende ytelse og fremragende drivstofforbruk.

Den tresylindrede EcoBoost-bensinmotoren på 1,0 liter er et produkt av genialt design og smart ingeniørarbeid. Faktisk sørger den revolusjonerende teknologien for at du får både kraften til en stor motor og drivstofforbruket til en mindre motor – en prestasjon som førte til at EcoBoost har vunnet den prestisjetunge prisen International Engine of the Year utrolige tre år på rad.

Mer drivstoffeffektive girskift
En lampe i instrumentpanelet forteller deg når du bør skifte gir, slik at du oppnår maksimal drivstoffeffektivitet. Det er en enkel, men effektiv måte å bidra til at bilturene koster mindre.

Bilens kjørecomputer gir deg nyttige fakta og tall for kjørelengde, drivstofforbruk, hastighet og utetemperatur. Du får også vite omtrent hvor langt du kommer med drivstoffet som er igjen på tanken. Dette er spesielt nyttig på lengre turer, eller hvis du vet du skal kjøre til fjerntliggende steder.

Sensorer som fjerner stresset ved parkering
Parkeringssensorene hjelper deg med å bestemme avstanden mellom bilen og hindringer bak. Når sensorene oppdager en gjenstand avgir de et lydsignal som forsterkes jo nærmere du kommer.

Avansert handsfree-teknologi
Ford SYNC lar deg kontrollere musikken og betjene mobiltelefonen enkelt. Du kan også spille av sanger fra USB eller MP3/iPod® , eller du kan spille musikk fra en telefon med Bluetooth®. Ekstrautstyr på alle modeller.)

Trafikkerte veier, trange parkeringsplasser, smale veier.. Takket være det smarte designet håndterer EcoSport dem på en smidig måte. I tillegg gir den høye sittestillingen deg og dine passasjerer et godt overblikk over veien og verden rundt.

Ekstra kontroll ved bakkestart
Velger du automatgir, får du også bakkestarthjelp – et system som midlertidig hindrer deg i å rulle bakover når du foretar bakkestart. Systemet holder på bremsetrykket i 2,5 sekunder ekstra, slik at du har mer tid og kontroll når du flytter foten fra bremsepedalen til gasspedalen. Denne teknologien er også nyttig når du stopper og starter på glatt underlag.

Mer økonomiske og mindre slitsomme turer
Cruise kontroll hjelper deg med å holde bilen i en fart som du har valgt på forhånd, noe som sørger for mer avslappet kjøring på lange kjøreturer på motorveien. I tillegg til at den minimerer sjansen for at du bryter fartsgrensen, kan den også hjelpe deg med å spare drivstoff. (Ekstrautstyr kun i Titanium.)